10 цитати на Айенгар

Предлагаме на вашето внимание 10 цитати на Айенгар.

Гуруджи е извървял впечатляващ път, който му е помогнал да спечели сърцата на хиляди хора по света, станали лоялни ученици. Той разработи логична, структурирана система за йога обучение, разработи методи за работа с хора със здравословни проблеми, система, подходяща за всеки, независимо от възрастта, здравословното състояние и религията.

Белур Кришнамачар Сундарараджа Айенгар казва за себе си : ” Кргато се упражнявам, аз съм философ, когато преподавам, аз съм учен, когато показвам, аз съм артист.” И понякога поет – бих добавила аз.

Следваща – 10 красиви цитати на известния учител и мъдрец.

Йога ни учи как да лекуваме нетърпимото и как да търпим нелечимото.

В заниманият по йога, не са най-важни техниката за дишане, асаните или пък гъвкавите стави. Да опънем постелката и да започнем да практикуваме – това е най-важното. 

Не можам да разграничим тяло от ум, или ум от душа, защото никой не е съумял да начертае границите помежду им.

Не се заблуждавайте, че след като седят в поза-лотос, индийците са по-гъвкави. Те просто прекарват живота си седейки основно на земята, а вие – на стол.

Мнозина проспиват моментите, когато дългът ги зове, но никога не пропускат да потърсят правата си. Йогите винаги откликват, когато ги зове дългът, а спокойно спят, когато иде реч за техните права.

Пълната хармония между тяло, ум и дух се нарича здраве. Освободени от физически страдания и ментални проблеми, вие отваряте вратата към своята душа.

Вярата в собственото несъвършенство е основният ви проблем.

Йога е като музика за нас – ритъм на тялото, мелодия в съзнанието и хармония за душата – заедно те създават симфонията на нашия живот.

Стъпваме по земята като животни, но летим сред звездите, като частици от божествената същност. Човешкото ни същност е сякаш по средата, парадоксално раздвоена между необходимостта да се справяме с житейското и стремежа към нещо по трайно и дълбоко.

Прочетете повече за Шри Б.К.С. Айенгар тук

Практикувайте Айенгар йога с нас онлайн

цитати на Айенгар
цитати на Айенгар
Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.